Hoe zet je een Abraham pop op?

De meeste mensen kiezen er bij ons voor om de Abraham pop te laten verzenden via PostNL. Dat betekent echter wel dat je hem zelf op moet zetten. Maar hoe doe je dat? Geen zorgen, wij leveren de Abraham pop met een duidelijke instructie en een filmpje waarin we alles duidelijk uitleggen. Zo kan het eigenlijk niet mis gaan en anders kun je ons natuurlijk altijd even bellen.

twee mensen sluiten de blower van een Abraham pop aan

Hoe lang doe je over een Abraham pop opzetten?

Wij kunnen het in 2 à 3 minuten. Maar wanneer je het voor het eerst doet, kun je er beter even 10 minuten voor rekenen, dan weet je zeker dat het goed gaat.

Zo zet je een Abraham pop op in 7 stappen

1. Controleer de omgeving

Check de plek waar je de pop neerzet op scherpe objecten die bijvoorbeeld op de grond liggen en kijk ook boven je of er nergens scherpe uitsteeksels of randen zijn waar de pop lek door zou kunnen gaan.

2. Haal de pop uit de kist

  Vouw de pop helemaal uit met de blower slurf naar boven. Dit gaat het makkelijkst met z'n tweeën. De slurf doe je naar boven omdat je die aan gaat sluiten.

  3. Sluit de blower slurf aan

  Je sluit de slurf aan op de blower en sluit dit goed af. Zorg ervoor dat de blower slurf mooi recht kan staan als je hem straks aan zet. Zo loopt de Abraham pop snel vol met lucht.

  4. Sluit de rits van de pop en sluit ook het klitteband

  Je vindt de rits meestal vlak bij de blower slurf, meestal aan de achterkant van het been van de pop. Deze staat meestal nog open nadat de vorige huurders hem leeg hebben laten lopen. Je sluit dit gat af zodat de lucht niet meteen weer weg loopt, anders blijf je bezig.

  5. Blaas de pop op

  Als het goed is had je de slurf al stevig aangesloten. Sluit de blower aan op het stopcontact en zet hem aan. De pop staat binnen enkele minuten overeind. Laat de blower aan staan, want anders is hij zo weer leeg.

  6. Zet de pop vast

  Je pop staat nu overeind, maar waarschijnlijk waait hij bij het eerste zuchtje wind om. Pak dus de scheerlijnen die aan de pop zitten en zet deze vast in de grond met de meegeleverde grondpennen. Überhaupt is het niet verstandig om de pop op te zetten bij windkracht 5 of hoger.

  Met hoeveel personen zet je een Abraham pop op?

  Je kunt een Abraham pop in je eentje opzetten als je handig bent, maar wij raden altijd aan om er even iemand bij te halen. Zo’n opblaaspop is een onhandig groot ding waar je meestal beter een extra paar handen bij kunt gebruiken.

  Hoe ruim je de pop weer op?

  1. Zet de blower uit

  Gewoon uitzetten of de stekker uit het stopcontact halen en je merkt al snel dat de pop leeg begint te lopen. Je kunt eventueel ook meteen de slurf afkoppelen.

  2. Maak het klitteband en de rits open

  Zo ontstaat er een groter gat aan de pop waar alle lucht snel uit kan ontsnappen. Zo is de pop dus binnen een mum van tijd leeg.

  3. Vouw de Abraham pop op

  Je begint bij de armen en het hoofd en vouwt zo alles naar binnen richting de slurf en het grote gat. Zo weet je zeker dat de meeste lucht uit de pop is en dat alles in de kist gaat passen.

  4. Leg alles weer in de kist

  Wanneer het pakketje klein genoeg is, plaats je de pop weer in de kist. Duw hem even aan en leg vervolgens de blower bovenop. Vervolgens doe je de instructies in het mapje en plaats je deze ook in de kist.

  5. De pop kan retour

  Als het goed is kan de kist gewoon weer dicht. Wanneer je hebt gekozen voor verzending met PostNL heb je alleen nog twee tie wraps en een retourlabel naast de kist liggen. Met de tie wraps sluit je de kist af en het retourlabel plak je over het verzendlabel. Breng vervolgens de kist terug naar het PostNL-punt en klaar is Kees!