Abraham opblaaspop 50 jaar

Een Abraham zetten omdat iemand 50 jaar wordt. Waar komt dat vandaan? Hoe pak je dat aan? En hoe kom je eigenlijk aan een Abraham opblaaspop? In dit artikel vertellen we je alles over Abraham en de tradities rond een 50ste verjaardag!

Een abraham pop achter een opblaasbare rollator

Abraham 50 jaar pop

Wanneer iemand in jouw omgeving 50 jaar oud wordt, dan is het een goed idee om degene te verrassen met een grappige opblaaspop in de tuin. Zo weet iedereen namelijk dat diegene jarig is. Een mooie aanvulling daarop is wanneer je nog een leuke tekst erbij maakt in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht met een hoop humor erin verwerkt. De ene gaat voor een Abraham pop 50 jaar om de Abraham in kwestie eens goed voor schut te zetten op een grappige manier, de ander gaat juist voor een lief gebaar met een opblaaspop die helemaal past bij de jarige. Wat jij doet is natuurlijk helemaal aan jou.

Waarom zet je een Abraham als iemand 50 jaar wordt?

50 jaar oud worden was lang niet altijd zo vanzelfsprekend als het nu misschien lijkt. Vroeger werd het dan ook echt gezien als een respectabele leeftijd. Er werd verwezen naar aartsvader Abraham, die 175 jaar zou zijn geworden. Deze Bijbelse figuur zou op de nacht voor de verjaardag verschijnen aan degene die 50 jaar oud wordt, je zou dan dus 'Abraham zien'. Dat is dan ook de reden dat Nederlanders een pop in de vorm van Abraham neerzetten wanneer iemand 50 wordt. Dit gebeurde vaak in de vorm van een houten plank of een overall gevuld met stro. Wanneer je echt uit wilt pakken dan ga je tegenwoordig voor een grote opblaaspop. Onze poppen zijn er tot wel 5 meter hoog, waardoor de hele buurt kan zien dat er één jarig is!

Wat kost een Abraham pop bij een 50ste verjaardag?

Een Abraham pop zetten is iets wat je doet als ludiek gebaar voor de jarige, een grappige manier om iemand te feliciteren. Veel mensen kiezen voor een Abraham pop huren wanneer iemand 50 wordt. Dan worden de kosten gedeeld met de vriendengroep, de familie of met wie je dan ook de Abraham pop huurt. De kosten daarvan liggen zo rond de 50 euro en deze verschillen per model dat je huurt. Je ziet de prijs er bij ons altijd gewoon bij vermeld staan. Houd er verder rekening mee dat er ook verzendkosten in rekening worden gebracht bij bezorging. Wij bezorgen echter al voor 13 euro naar ieder pakketpunt in Nederland via PostNL. Zo betaal je bij ons nooit te veel.

Hoe kan ik een opblaaspop 50 jaar reserveren?

Is iemand 50 jaar geworden en heb je een opblaaspop nodig? Kies de opblaaspop die je wil reserveren uit ons assortiment. Vervolgens kom je in onze reserveringsmodule. Daar kun je de data selecteren waarop je de pop wil huren. Wij zorgen ervoor dat de pop altijd een dag voordat de huur ingaat op de gewenste locatie is. De meeste mensen huren een pop voor 3 tot 7 dagen, daarna gaat de pop weer terug.

Je kunt ervoor kiezen om de pop af te halen bij ons in Woubrugge, Zuid-Holland of je laat hem gewoon bezorgen. Bezorgen en retourneren kan voor 13 euro naar een PostNL-punt naar keuze of je kunt hem door ons thuis laten bezorgen voor een vaste kilometervergoeding. Deze wordt automatisch berekend op basis van jouw postcode. Zo heb je meteen een goede prijsindicatie. Plaats dus vandaag nog een reservering en ontdek het gemak!